The Internship

22.12.2013 20:02

Frågan jag ställer mig är om Vince Vaughn och Owen Wilson gjort något roligt och bra sedan filmen Wedding Crashers 2005? Efter att ha sett The Internship måste svaret bli nej.Regissör: Shawn Levy är expert på att göra ostiga och urusla komedier (Night at the museum 1&2, What Happens in Vegas, Pink Panther 2 och The Watch som exempel). Dock finns det ett undantag och det är filmen Real Steel som var bättre än jag hade trott.

Manus: Jared Stern. Underligt att han hoppar på detta projekt då han är killen som i princip bara gjort några animerade filmer (Bolt, The Princess and the Frog, Wreck-It Ralph).
Vince Vaughn har också skrivit på detta manus och det märks. Hans typiska Benny Hill och pratiga tråkhumor som mest går ut på att irritera och förvirra tittaren är i fokus här.

Budget: Otroliga 58 miljoner dollar har det kostat att göra denna skit. Jag fattar inte överhuvudtaget hur det kunnat kostat så mycket. Troligt är att Vince och Owen tagit 20 miljoner var och de 18 som är kvar har gått till själva produktionen och lite småsmulor till de övriga andrahandsskådespelarna.

Handling
Det hela utspelar sig i nutid. Vince och Owen spelar två smidiga försäljare av lyxiga armbandsur (klockor). De är riktiga bullshitare och kan walk the walk and talk the talk.
Nu ska de träffa en tidigare klient som äger en fin klockbutik och sälja några riktigt göttiga klockor till honom.
Men när de smilat in sig, preppat honom med lite komplimanger och ska gå över till sin säljpitch så stoppar han dem.
Det visar sig nämligen att han vet att deras chef har satt säljföretaget i konkurs och det hade Vince och Owen inte en aning om. Jobbigt värre, ingen sale och inga pengar.

Snopna åker de till sitt kontor för att konfrontera chefen. Chefen säger att det finns inga pengar att tjäna på lyxiga klockor eftersom ingen människa i hela världen använder klockor längre. Vi lever i en digitaliserad värld nu med konstant uppkoppling, därför köper alla människor på hela jordklotet mobiltelefoner för att kolla klockan istället för att äga en klocka.
Redan här går ju min irritation igång. Det var det dummaste jag hört. Jag har en klocka, jag ser massa människor som har klockor och jag ser rika kändisar med feta och dyra klockor.
Idag handlar klockan inte så mycket om att egentligen visa tiden, utan snarare mer som en snygg och tuff accessoar som av en ren slump även visar tiden.

Skit samma, vi går vidare. Vad ska nu två försäljare i medelåldern ta sig till när arbetsmarknaden skriker efter teknikinnovativa människor och dessa två kan knappt skicka ett sms.
Jo man använder Google och googlar sig fram tills man hittar att google söker praktikanter som sedan kan leda till fast anställning.
Så trots sina ringa datakunskaper lyckas Vince förfalska en mängd dokument som berör deras utbildningar och tidigare arbetsplatser.
Uppenbarligen kollar ju inte Google upp personer som de anställer överhuvudtaget.
Så om ni vill söka jobb på Google, öppna ett worddokument och skriv ihop en fet lögnaktig cv. Skicka den sen till Google och jag lovar att ni inom kort får ett svar angående ett jobb.

Så nu bär det av till Google och där visar det sig att praktikplatserna är en form av tävling. Massa smarta praktikanter ska delas upp i lag och tävla mot varandra och samla ihop poäng. Det lag som fått mest poäng när praktikperioden är över är också det lag som får fastanställning. 
Nu ska då två teknikkorkade, dryga idioter samarbeta med några supersmarta, dryga och efterblivna ungar som är runt 20 år.

Hela filmen är en enda stor annons för Google och alla grejor som Google har (Product placement).
Google har vänligt ställt upp med hjälp för att få det hela att bli så autentiskt som möjligt.
Dock är bara typ 5% inspelat på Google Institute, detta på grund utav företagshemligheter.
Så istället är då 95% av materialet inspelat på Georgia Tech university.

Fruktansvärt dålig film, jag skrattade inte en enda gång. Ibland kan man se en dålig komedi men trots detta känna att ibland vill smilbanden röra på sig lite. Men inte när man tittar på The Internship. 
Dialogen är konstig och fullständigt befängd. Vince och Owen springer omkring och rabblar konstiga saker hela tiden som inte har med uppgiften som de ska lösa överhuvudtaget.
Budskapet verkar vara att även den äldre generationen kan tillföra något till den yngre generationen.

En skitfilm som ska ha mängder med gödsel.
The Internship får en supersvag Google Chrome i betyg