The Fall

21.03.2014 09:20

Britterna är bra duktiga på att göra spännande och underhållande miniserier. Många tv-serier som kommer från UK är ganska korta, ofta från tre till sju avsnitt. Detta innebär att det ligger mycket fokus på att skapa ett bra innehåll eftersom det är kort om speltid.

Några serier som jag kan rekommendera är "Injustice", "The Fades", "In the Flesh" och "The Fall". 

The Fall är en psykologisk thriller och handlar om polisen Stella Gibson (Gillian Anderson) som utreder ett antal mord som hon tidigt kopplar till en seriemördare som förföljer kvinnor.

Serien är välskriven och dialogen har en skön rytm och ett stabilt flyt. Förhållandevis duktiga skådisar som lyfter helheten och en lysande Jamie Dornan som spelar den psykotiska mördaren på ett mycket bra och olustigt sätt. I Dornans karaktär finns det en del kopplingar till den svenska våldtäktsmannen "Hagamannen" och speciellt handlar det om hur en psykotisk person kan leva i ett familjeförhållande utan att sända ut misstänksamma signaler.

Gillian Andersons karaktär är en stark och tuff kvinna som vet hur man tar för sig och skäms inte för att göra så och hennes humorlösa sätt får en faktiskt att skratta och nicka med huvudet när hon sätter männen på plats. Vad fan har Gillian Anderson gjort? Att hon sedan Arkiv X lagt sig under kniven och gjort ett antal plastikoperationer är uppenbart när man ser henne i "The Fall". Om man tittar på några Arkiv X avsnitt så kan man enkelt se att Gillian sen dess har opererat näsan, gjort något med kinderna och hon har betydligt större och fastare bröst. Vid 46 års ålder är det knappast så att brösten plötsligt börja växa och bli stenhårda Smile

Hon har ju även gått ner en massa i vikt, då hon tidigare varit lite småmullig, om detta är tack vare vanlig träning, kost eller fettsugning låter jag vara osagt. Oavsett så är "The Fall" en jäkligt bra "miniserie"

Jag ger "The Fall" tre starka mordutredare.