The 100

30.03.2014 16:37
 
Det engelska ordet "The" är mäkta populärt att inleda en tv-series namn.
The After, The Amazing Race, The Americans, The Apprentice, The Asset, The Bachelor, The Blacklist, The Boondocks, The Borgias, The Bridge, The Fall, The Following med mera, med mera. Jag har sett en himla massa "The" serier och majoriteten har varit av usel karaktär. 
 
Nu har det dykt upp en ny "The" serie, nämligen "The 100". Vår kära jord är obeboelig på grund utav ett globalt kärnvapenkrig som har förintat allt och de överlevande människorna har tagit sin flykt till ett antal rymdstationer. 97 år senare så finns det bara en fungerande rymdstation kvar, de övriga har sedan länge rasat samman på grund utav brist på reservdelar. 
Turen har nu kommit till den sista stationen att långsamt rosta sönder och sakta men säkert håller luften på att ta slut på stationen eftersom luftventilerna börjar haverera.
 
De personer som bestämmer ombord på stationen beslutar sig för att skicka 100 kriminella ungdomar till jorden för att se om det går att överleva där, om jorden 97 år senare lyckats återhämta sig från hundratusentals kärnvapenspetsar som spritt sin dödliga radioaktivitet över hela jorden.
Man föser in de 100 ungdomarna i en liten rymdkapsel och tjong så är de på väg mot planeten Tellus. Ungdomarna är mellan 18 och 20 år gamla och ska nu själva försöka överleva utan mat och vatten och enbart en provisorisk karta som indikerar en plats där det finns proviant.
 
Väl på plats börjar det direkt kukfäktas om vem som bestämmer och vad som ska göras. Tjejen Clarke försöker förklara vikten av att ta sig till platsen där provianten befinner sig, medan en äldre pojke vid namn Bellamy påpekar att nu är det dags att göra uppror mot de elaka tyrannerna som skickade ner dem till jorden och han är den som ska leda dem alla till frälsning.
Hur ska han frälsa dem? Inte genom att bygga ett läger som ger skydd, inte genom att leta efter mat, inte genom att leta efter vatten, utan istället ska det hånglas, knullas, slåss, sväras och skrikas. Det hela påminner om boken Flugornas Herre, fast Bellamy och hans flock är mer efterblivna.    
 
Tanken är god och potentialen stor, men allt faller snabbt samman i en hormonstinn och ologisk röra. En SciFi serie som är fylld med mer tonårsklischér än serierna "The Vampire Diaries och Smallville" tillsammans. Så otroligt besviken så att jag inte finner ord för det.
 
Denna serie är dömd att misslyckas!