Terra Nova

22.12.2013 10:05

Året är 2149 och slutet närmar sig för planeten jorden. Överbefolkning, naturkatastrofer, extremt tunt ozonlager och livsfarligt partikeldam i luften har gjort livet besvärligt för människan.
Men som tur är har världen bästa master minds lyckats hitta en liten reva i tiden (the space time continuum/fabric of time) och denna lilla reva visade sig vara vägen till ett ny möjlighet för jordens befolkning. Problemet är bara att denna lilla reva sträcker sig ungefär 85 miljoner år tillbaka i tiden, Jurassic Park all over? Helt korrekt.

Terra Nova är helt enkelt samma planet som jorden, fast för 85 miljoner år sedan. Så istället för att kalla stället Jorden eller Nya Gamla Jorden (såg ni vad jag gjorde där? En liten pun mot Ullevi i Göteborg) så bestämmer sig dessa forskare att kalla stället Terra Nova.

Nu måste människan kämpa för att bygga upp en ny civilisation, för det är fan inte enkelt när stället kryllar av stora elaka dinosaurier, giftiga växter, monsunregn som får orkanen Katrina att kännas som en liten bris, vulkanutbrott och mycket mycket mer.

Första avsnittet var ganska okej. Visst finns det en del klichéer och temat med Jurassic Park har ju redan haft tre filmer innan Terra Nova. Men jag fick en ganska skön känsla och jag tycker man har lyckats bra med de flesta skådespelarna. Inga direkta kändisar, men man känner igen ett par ansikten från andra tv-serier som man glottat lite på genom åren (Life on Mars, The Closer, Grey's Anatomy, Men in Trees, Monarch of the Glen "i svensk tv hette serien Karl för sin Kilt", Lie to Me och en del andra serier).

Sorgligt nog så håller inte serien i längden. Den blir allt för rörig och går snart över i ett sunkigt familjedrama som får Days of Our lives att framstå som den bästa serien någonsin.

Terra Nova får enbart en stark dinosaurie i betyg.