Revolution

22.12.2013 15:48

Det har ploppat upp en ny tv serie med apokalyptiskt tema och genren är SciFi och vem kan motstå Scifi?
Jag har följt denna serie redan när den låg på NBC´S ritbord och hade då stora förhoppningar och förväntningar på den färdiga produkten eftersom skaparna av serien är inga mindre än J.J. Abrams och Eric Kripke.

Hur fan kan något bli fel när skaparen av bland annat Lost och Fringe är med och skriver och manus, samt Kripke som skapade den omåttligt populära serien Supernatural som nu kommer att gå in på sin nionde säsong. Sorgligt nog kan ALLT gå fel. Revolution lider av samma skada som till exempel Terra Nova och Falling Skies, nämligen uselt familjedrama med en otroligt ostig dialog.
Dessa tre serier hade/har sådan potential men man ska kasta bort allt genom att med tvång trycka in en splittrad familj som sedan ska trycka ner en massa moral och värderingstjafs i halsen på tvtittaren så man kräks. Det blir ju heller inte bättre av att de dramascener som spelas upp är så usla, krystade, fejkade och bajsnödiga så att man fan vill ta livet av sig.


Året är förmodligen nutid för det finns inga laserpistoler eller rymdskepp så långt ögat kan nå. Det hela börjar med en kort klippscen med mamma och två små barn som tittar på tv. Inrusande kommer pappan som är någon sorts högt uppsatt militär, han gormar och skriker om att snart händer det, snart stängs det ner.
En ny snabb klippscen där pappan ringer sin son och ska informera honom om vad som kommer att hända, men då bryts telefonsamtalet, telefonen dör och bilen slutar fungera och bakom dem kan de se hur alla andra bilar också bara stendör.
Klipp tre, pappan rusar ut ur huset och ser hur hela området släcks ner och sedan kommer en bild på jordklotet och hur allt blir mörkt.


Handling
Av någon anledning så dör all form av strömförsörjning, allt som går på någon form av energi lägger av, till och med batterier fungerar inte längre. Ingen verkar veta riktigt vad som händer förutom den där militärpappan och ytterligare några andra inom armen.
Efter denna korta introduktion blir vi kastade 15 år framåt då mänskligheten praktiskt taget återgått till att leva ett medeltida liv. Vi är numera mer eller mindre bönder. Vi brukar jorden, föder upp kossor och grisar och dödar varandra med armborst, pilbågar, yxor och svärd.
Tydligen har världens alla forskare inte lyckats komma på vad fan det var som hände och sedan har de gett upp och nu råder djungelanslag. Överallt härjar banditer som vill döda, våldta och stjäla ens mat och vatten.

Nu börjar slaget om överlevnad och jakten på att hitta sanningen om vad som verkligen hände för 15 år sedan.

En riktig jävla skitserie om en familj som bara känns så jävla fejk. Dryga repliker som tydligen ska försöka skapa en förståelse om hur jävla illa allt kommer att gå.
Efter strömmen har försvunnit i början av piloten tar militärpappan fram några paket glass ur frysen och sätter fram på bordet och säger till sina lilla son och dotter att nu är det dags för glass. Dottern tittar på pappan och frågar om det verkligen är okej att äta glass så sent på kvällen. Pappan svarar att det är okej, men att de ska äta långsamt och njuta av glassen eftersom det är den sista glassen som de någonsin kommer att äta.

Allvarligt? Är detta det bästa som Kripke och Abrams kan åstadkomma för att måla upp ett domedagsscenario för oss tittare? Är det verkligen
END OF FUCKING DAYS och apokalypsen är kommen den dag vi inte får äta glass? Det hela hade kunnat vara tusen gånger bättre. Istället skulle hans dotter eller son kunna lida av någon sjukdom som kräver vård på ett sjukhus, men utan ström inga sjukhus, då hade det hela känts mer autentiskt och hopplöst.

Serien har ett antal hyfsade och mer eller mindre kända skådespelare, men vad fan hjälper det manuset är helt jävla hjärndött.
Enorm besvikelse och frustration, när ska det komma en bra SciFi serie?