Last Stand

22.12.2013 16:06

Arnold Schwarzenegger är ju hur cool som helst och trots sin höga ålder (fyller 66 i år) är han fortfarande tung.

Vi snackar om en snubbe från Österrike som började sin karriär som kroppsbyggare och vann flertalet Mr Universum. Sen började det rulla in erbjudanden om att medverka i filmer. Tunga, feta och grymt coola filmer som Herkules i New York, Pumping Iron, Stay Hungry, Conan, Terminator 1 och 2, Commando, Rovdjuret, The running man, Total Recall, Last action Hero, True Lies.

Men efter 1994 började det gå utför med filmkarriären. Den ena bajsfilmen efter den andra. Men så kom The Expendables 2 (2012) och nu The Last Stand där Arnold gör en underbar prestation.

Flera svenska recensenter gav The Expendables 2 och The Last Stand dåliga betyg och pratade om seg humor med gamla gubbar. Men det var ju det som var själva grejen. Gamla actionhjältar som under filmens gång driver med sig själva och spelar på sin ålder är ju skitroligt. Åtminstone tycker jag det.Last Stand handlar om en elak knarkbaron som lyckas fly från FBI. Knarkkungen ska nu försöka ta sig över den mexikanska gränsen och det enda som står i hans väg är en åldrad, lönnfet, gråhårig och rynkig Arnold.

Arnold spelar den lokala sheriffen i en liten håla som ligger mycket nära Mexiko.
Peter Stormare spelar en elak kumpan till den onda knarkbaronen. Trist är att Stormare på sistone alltid ska spela elak och en aning underlig eller smått efterbliven. Men det spelar inte så stor roll i The Last Stand då det inte är Stormare som bygger filmen utan vår älskade Arnold.

Det är just de gubbiga skämten som gör filmen underhållande. Arnolds konstanta flåsande då han har bristande kondition. Hur han i en scen tackar nej till mer mat på den lokala restaurangen då han tycker att han blivit för fet och måste hålla igen för han tänker på sin figur. I en annan scen hoppar han igenom ett fönster och ligger sedan flåsande kvar på golvet. Då frågar några personer hur det är fatt och Arnold svarar rätt och slätt "I´m OLD" med sin underbara brytning.

Som en ren bonus har Arnold även återskapat sin Terminator frisyr som gjorde honom så jävla hård 1984. Idag 2013 är hans nuvarande terminator frisyr en aning grå och gles, men det är fortfarande frisyren från Terminator så det spelar fan ingen roll.

Jag delar ut två stora och lönnfeta magar till Last Stand. Den var bättre och roligare än vad jag hade förväntat mig.