J.J. Abrams

02.04.2014 14:13

J.J. Abrams började sin karriär med att skriva manus till filmen Taking Care of Business (1990) med James Belushi i en av huvudrollerna. Han följde sedan upp med et par andra filmer "Regarding Henry", "Forever Young" och "The Pallbearer". J.J. Abrams "stora" genombrott var med den usla serien Felicity (1998–2002) och senare den horribla serien Alias (2001-2006).
2004 kom en fantastisk serie som hette Lost. Första säsongen var enligt mig mer eller mindre ett mästerverk, sen avlöste säsongerna varandra än sämre än den föregående.
 
J.J. Abrams är en aning överskattad, hans problem är att han har alldeles för många järn i elden samtidigt och detta verkar leda till en faslig röra i många av hans serier, man kan säga att det ofta känns lite oengagerat. Abrams arbetade som exekutiv producent med hela 6 serier samtidigt, plus att han var producent för nya Star Trek och Star Trek: Into Darkness. Hur fasiken kan man då hinna med att ha insikt i alla projekt? Svaret är att man helt enkelt inte har tid och detta har lett till att flera av hans serier och filmer varit mer eller mindre kassa.
 
Nyligen var det ett jävla buzz om Abrams nya serie Belive, ett SciFi drama om en ung flicka som besitter otroliga krafter som kan förändra världen. På ena sidan har vi gänget som vill henne "väl", de vill använda hennes krafter för att hjälpa mänskligheten och på andra sidan har vi de elaka som vill nyttja flickans förmågor för egen vinnings skull.
De onda med Kyle MacLachlan (Twin Peaks, Sex and the City och Desperate Housewives) skickar en kvinnlig lönnmördare för att döda den lilla flickans fosterföräldrar och därefter kidnappa flickan, men allt går inte enligt planen och den lilla flickan hamnar på ett sjukhus. 
Under tiden så ska de goda frita en intagen som ska avrättas och denna person blir erbjuden att vara den lilla flickans nya livvakt. Allt känns ganska ogenomtänkt. förhastat och alldeles för enkelt.
 
Majoriteten av skådespelarna är av förhållandevis låg kvalitet, dialogen verkar vara skriven av en tolvåring som gillar att surfa eller köra skateboard. Bildmässigt är allt hämtat från tidigt 80-tal och jag vet inte om detta är meningen, eller om det bara är så att serien har en jäkligt låg budget. Allt ser billigt och grått ut, actionscenerna är hämtade direkt från b-filmer som American Ninja 1, 2, 3, 4 och 5. Dialogen är underlig och krystad. På sjukhuset utspelar sig följande scen: Den onda kvinnliga lönnmördaren är där för att ta med sig flickan och hon börjar slåss mot flickans livvakt (ve och fasa den usla koreografin). Flickan får tag på en spruta med något lugnande medel och sticker lönnmördaren i rumpan. Hon utbrister "Ouch! Not cool", sen fortsätter hon att slåss lite till fram tills det att drogen börjar verka.
 
Believe har fått ett blandat mottagande. De som älskar serien, de som fullständigt hatar serien och de som inte fattar ett skit. Jag får nog ta och ställa mig i hörnet som både hatar och inte fattar ett skit eftersom jag är jävligt besviken och hade förväntat mig mer och inte bara en sämre version av serien Touch, fast med 80-tals action!
 
Efter fyra avsnitt delar jag ut två dåliga American Ninjas i betyg!!!!