Hobo with a Shotgun

22.12.2013 07:56

Att titta på Hobo with a Shotgun är som att hoppa in i en tidsmaskin och färdas tillbaka till 80 och 90-talet. Mycket influenser från filmer som Evil Dead, Bad Taste, Braindead och Cannibal Holocaust. Filmens soundtrack är helt jävla underbart och är också en resa tillbaka till det ljuva 80 och 90-talet. Lite sköna låtar från bland annat gruppen Starship förgyller filmen och gör att man drömmer sig tillbaka till mellanstadiets fredags disco som startade klockan 17.00 och slutade 22.00. Det var popcorn, läsk, danstävling och alla killar ville dansa med den förpuertala tjejen som redan fått stora bröst. MMMM vilka drömmar man får tack vare Hobo with a Shotgun.

Den hårda och galna Holländaren Rutger Hauer porträtterar den hemlösa mannen perfekt. Jag är ett stort fan av Rutger, han har gjort mycket skit, men även en hel del fantastiska filmer som fortfarande lever kvar i minnet än idag. Blade Runner, Ladyhawke, Flesh & Blood (svenska översättningen är Den vilde Krigaren), varför i helvete ska alla översättningar som görs av utländska filmtitlar låta så jävla mesiga. Låt mig nu fortsätta min hyllning till Rutger. Liftaren, Blind Fury, The Blood of Heroes (Dödsmatchen), Wedlock, Split Second, Surviving the Game (Dödsspelet), Bleeders, Death Line och sist men inte minst den underbara tv-serien The 10th Kingdom. Rutger, du är min hjälte. We are not worthy, det är allt jag kan säga.

Handling
Hobo (Rutger) hemlös och på resande fot anländer med godståg till en liten stad någonstans i USA. Hobo märker direkt att allt står inte rätt till i den lilla staden. Maffiabossen Drake styr och ställer och bestämmer vem som ska leva och vem som ska dö. Allt Hobo vill är att få ihop tillräckligt med pengar så han kan köpa en gräsklippare och starta en egen firma. Men Hobos moral och etiska värderingar styr honom åt ett annat håll. En kväll får han nog när han ser en av Drakes söner som försöker våldta en ung kvinna. Hobo spöar upp sonen och släpar honom till polisen. Där får han smaka på den bittra sanningen och inser att den onde Drake även kontrollerar polisen. Svårt misshandlad och märkt för livet lyckas Hobo överleva och siktar återigen på att köpa sin älskade gräsklippare.

Äntligen har han tillräckligt med pengar och beger sig till affären, tre galna rånare dyker upp, hotar mannen i kassan och en kvinna med ett litet barn. Detta blir för mycket för Hobo, han inser att han har ett moraliskt ansvar och istället för gräsklipparen tar han ett pumphagelgevär som hänger på väggen i affären och avrättar de tre rånarna. Nu är Hobo with a Shotgun redo att skipa rättvisa i staden.

Underbart, underbart säger jag bara. Jag ler, skrattar och myser när Rutger glider runt och avrättar den ena elakingen efter den andra med sitt hagelbrak. Rutger är hård, cool och mördande brutal. Rättvisa kommer enbart genom ond bråd död, ju blodigare desto mer rättvisa skipas.

Jag ger Hobo with a Shotgun en 4 utan att tveka. Rutger, DU ÄGER!!!!!