Game of Thrones - S8, E6 - The Iron Throne

23.05.2019 10:14

En era går i graven, efter åtta säsonger kommer vi till vår slutdestination och jag mår illa av  hur D&D behandlat GoT. Om man går tillbaka i tiden, säsong ett till fem, utan tvekan den bästa fantasyadaptionen of all time. Utan tjafs hamnar säsong ett till fem på min topp tio lista över bästa tv-serie of all time.

Tack vare George R.R. Martin blev D&D berömda över en natt, tack vare Georges fantastiska material och vägledning kunde D&D skapa magi. Säsong sex kom och Georges bokmaterial var slut och han klev av produktionen och lämnade över allt ansvar till D&D. Om man gör lite enkla sökningar på Google så hittar man att vid denna tidpunkt blir D&D erbjudna att skriva manus till nya Star Wars: The Old Republic. Så samtidigt som de jobbar med GoT, så sitter de i förhandlingar om Star Wars och börjar redan nu pilla med manuset.

Under säsong sex blir det uppenbart att utan Geroges guidning, så är D&D ruttna manusförfattare som tar det en konstiga beslutet efter det andra och man märker tydligt att innehållet är ihåligt, själlöst och påskyndat. D&D har helt enkelt inget intresse av GoT längre, de är nu megakända och kan göra vad fan de vill. George förhandlade fram tio säsonger med HBO, D&D vill bara göra sex, eventuellt sträcka sig till sju. HBO säger att de vill ha ett bra avslut på serien och D&D kompromissar och säger ja till åtta säsonger, men att säsong sju och åtta ska vara kortare än sina föregångare.

Innan vi börjar med själva recensionen, så vill jag påminna om avslutet i avsnitt fem. Arya och den vita hästen! Det som fick alla fans att spinna mängder av teorier, jag var en bland dem!!!

Avsnitt sex börjar och man inväntar slutet, hur fan ska rodda ihop all skit som de fuckat up, undrar man! I 14 minuter, FJORTON MINUTER, så går Tyrion, Jon, Davos och Arya och inspekterar ruinerna och alla döda. De fyra har samma ansiktsuttryck, de ser lite bistra ut. Inte förbannade, inte ledsna, inte uppgivna, bara MEH! Överallt ligger det brända kroppar, mamman som håller sitt barn i famen och är helt förkolnade, svårt brännskadade människor ligger på marken eller haltar fram genom staden. En av soldaterna från norr sitter och gråter med ansiktet begravt i sina händer, han har fattat vad fan de har gjort mot alla oskyldiga. Men Tyrion, Jon, Davos och Arya fortsätter att se lite bistra ut.

Olika klipp mellan karaktärerna, fram och tillbaka, fram och tillbaka. Efter fyra minuter säger Tyrion till Jon "Il find you later", för nu ska Tyrion gå till Red Keep och leta efter Jaime och Cersie. Jon svarar "Its not safe".

NO SHIT??? Så dvärgen ska gå omkring helt själv, det är ju inte så att de kan finnas Lannister soldater som ligger på lur, eller civila som gömt sig. Helt jävla idiotiskt. Tyrion tittar på Jon med en blick som säger "Relax, my plot-armor is thick as FUCK". Efter det glider han iväg och ytterligare massa klipp när de fyra går genom staden. Vi får se ett intressant klipp när Arya sakta glider fram bredvid Danys alla soldater. Arya ger Dany dödsblicken och nu tänker alla, inklusive jag att NU JÄVLAR händer det. Vi tänker att Arya sätter på sig ett Dothraki face eller något och bara glider fram och kuttar Dany och sen poooof, försvinner hon i ett rökmoln, ninja style. Men det händer inte, inget händer.

På muren hänger en enorm fana/banner som porträtterar hus Targaryen. Var fan kom den ifrån? Vem bar på den? Hur fick de upp skiten där? Ingen vet, kanske hängde den där innan de intog standen, vem vet!!

Dany går sakta fram, blickar ut över ett hav av Dothraki och Unsullied, för varje jävla avsnitt blir de bara fler och fler, hur fan kan de bara respawna? Antar att D&D "Kinda forgot that they were fucking DEAD". Dany öppnar munnen och ut kommer ett tal skrivet av Stalin, Hitler och Kim Jong Un. Dany pratar om att slaget är vunnet, men inte kriget, hon ska befria alla förtryckta över hela världen. Först ska hon och hennes armeér tåga mot Winterfell och sen Dorn. Dany har tydligen glömt att Winterfell och Dorn är hennes allierade. D&D glömmer mycket. FUCK D&D. Tyrion tittar lite förskräckt på henne, säger sen att hon dödat alla och han nu inte tänker vara hennes vän längre. Dany blir arg och arresterar Tyrion, bakom står Jon som en liten bitch, så som han gjort hela säsong åtta. I princip bara två repliker "I dont want it" och "Yes my Queen"

Jon och Davos kommer gående och ser hur Grey Worm avrättar Lannister soldater som gett upp. De sitter på knä och gråter och Grey Worm går omkring och skär halsen av dem. Jon springer fram och frågar honom vad han slysslar med, fienden har kapitulerat och bör därför sättas i fångenskap. Grey Worm säger att Dany har beordrat honom att döda alla fiender, även de som gett upp.

Jon tar tag i Grey Worms arm och hindrar honom från att fortsätta avrätta fångarna, men övriga Unsullied riktar sina vapen mot Jon och Davos. Davos lugnar ner situationen och säger att det är nog bäst om vi går nu och pratar med Dany om detta. Sagt och gjort de går vidare och Grey Worm återgår till sitt avrättande. Det blir några klipp på Jon och Davos som går, några klipp på Tyrion som går och sen tillbaka till Jon som börjar gå uppför den långa trappan för att möta upp Dany. Vem tror ni står uppe på trappan när Jon kommer upp? Grey Worm, fucking Grey Worm står där och blänger surt på Jon. D&D, Jon och Davos lämnade Grey Worm åt sitt dödande och han borde vara långt bakom Jon, men se, D&D "We kinda forgot that Grey Worm was WAAAYY over there". FUCK YOU D&D, FUCK YOU.

Tillbaka till Tyrion som nu är inne i Red Keep och härjar runt, klättrar över en stenhög för att komma ner till katakomberna. Där ser han en liten, liten stenhög på golvet och Jamies guldhand sticker upp. Tyrion flytar på typ tre tegelstenar och då ser man Jamies och Cersies ansikten, i princip helt oskadda, bara lite smuts. Man skulle kunna tro att Jamie och Cersei låg på golvet och det rasade nerifrån och upp och bildade en liten stensäng. WTF??? I scenen kan man också se att det är bara några får ställen i det stora rummet som det rasat ner stenar, hade de bokstavligen flyttat sig tre meter åt sidan så hade de varit helt oskadda. WTF???

Man kunde tydligt se i avsnitt fem att hela jävla slottet håller på att rasa ner över Jamie och Cersie, men D&D "We kinda forgot that the entire castle is crumbling down". Nu kommer en scen som jag personligen tycker är jättedålig, det känns som att de tvingat Peter Dinklage att få fram en påtvingad gråtscen. Han ser bajsnödig ut och snyftar lite, låter nästan som om han skrattgråter. Ni vet när man flabbar åt helt fel saker och inser att andra omkring en tycker man är helt dum i huvudet.

Tyrion blir arresterad och slängd i fängelsehålan och Jon kutar dit för att ta ett snack med honom. Tyrion försöker återigen övertyga Jon om att det inte finns någon räddning för Dany längre, hon har gått över till den mörka sidan. Tyrion säger att Jon är den rättmätige härskaren, men Jon bara gnäller likt den strykhunden han blivit sedan säsong åtta började. "I dont want it", Shes my queen", "I dont want it", Shes my queen","I dont want it", Shes my queen","I dont want it", Shes my queen". STFU för fan, MAN UP!!!

Jon säger "Love is the death of duty"!!! Ett ganska poetisk uttalande gjort av Maester Aemon, den gamla mannen som var Maester i The Nights Watch. "Duty is the death of love", säger Tyrion och sen tjatar de lite till och när Tyrion hör vakter närma sig säger han slutligen "You must choose". 

 

Jon går till Dany och hon förklara för sin älskade Jon att om han bara stannar hos henne, älskar henne och låter henne ta över hela världen och befria alla människor från sina kedjor, då kommer allt att bli bra. Jon undrar vad som kommer att hända med dem som inte vill bli befriade, Dany säger kallt att de har inget val. WTF??? Breaker of Chains, vill nu även vara slavägaren. FUCK YOU D&D.

Jon sticker kniven i Dany, det blöder lite lätt från hennes näsa och sedan lite från hennes mun och sen är hon död. Drogon blir bananas, vi tittare är övertygade om att han ska äta upp eller bränna Jon till döds. NEJ! Drogon sprutar eld bredvid Jon, så att delar av väggen rasar och sedan sprutar han eld på järntronen, så att den smälter. Symboliskt? Tronen korrumperar även den bäste, tydligt att D&D, eller George om han har med det i sina böcker att de snott tanken från Sagan om Ringen.

Drogon lyfter upp Dany och sedan flyger han iväg med hennes döda kropp. Varför han inte dödade Jon får vi aldrig veta. Det finns tolkningar i böckerna att Targaryens är de enda som kan tämja drakar, men det finns ingen tolkning om att en drake skulle bli arg så skulle den inte kunna döda sin mästare. I dont know!!!

Efter detta så är det fade to black för att plötsligt zooma in på Tyrions ansikte, liggandes i sin cell. Grey Worm kommer och hämtar honom och det är dags att ta ansvar för sina konsekvenser och ha ett snack med övriga lords and ladies of Westeros. Man får även vet att Jon är vid livet. WTF???

Så Jon mördar Dany, går sen ut till Grey Worm och säger "Wazzzz uuuup! I just killed the queen". Troligt är att Grey Worm skulle döda honom direkt, om inte så skulle han ganska omgående bli dömd för förräderi och fastspänd mellan två hästar och sen hade vi haft en tvådelad Jon.

Ett annat mer trovärdigt scenario vore: "Wazzzz uuuup! I just killed the queen and Im the firstborn of Rhaegar Targaryen, so bow to your new king, BITCH".

Ett tredje alternativ skulle kunna vara: "OMG, I actually killed Dany, I need to get the FUCK out of Dodge".

Men D&D, "We kinda forgot that Jon was the firstborn of Rhaegar Targaryen".

FUCK YOU D&D, FUCK YOU!!!

Tyrion möter upp alla lords and ladies, Grey Worm säger att Tyrion och Jon är förrädare och att de bör dödas, Sansa blir arg och hotfull, Yara Greyjoy blir i sin tur arg på Sansa och då blir Arya jättearg på Yara och hotar att döda henne, allt är en enda fucking sandlåda på ett random dagis. Stackars Davos får rycka in och lugna ner alla.

Tyrion fortsätter prata om demokrati och annat skit och hur lordsen och ladisarna borde bestämma vem av dem som borde bli kung. Så Edmure Tully kliver fram och harklar sig och påbörjar ett litet tal som ska leda fram till att han borde bli kung. Men Sansa säger åt honom att hålla käften och sätta sig ner. Edmure blir lite svajig och när han ska backa och sätta sig så ska man porträttera honom sen urbota idiot, genom att han fastnar med sitt svärd. WTF??? Så jävla förnedrande. Visst, snubben kunde inte skjuta en fucking pilbåge. Men glöm inte att Edmure var tvungen att välja mellan döden, eller knulla sin nya fru när Walder Frey dödade Rob stark och alla andra under the Red Wedding. Sen blev han fängslad och torterad under en lång tid och nu ska D&D göra sig lustiga över honom. FUCK YOU D&D!!!

Tyrion påpekar att bästa valet vore att Bran the Broken blir ny kung, eftersom han har värsta historierna och kan allt, AAAAAAH, fuck me, jag orkar inte med den här skiten!!! Alla tittar på varandra och sen bara, OKEJ, varför inte och sen utnämner Bran, Tyrion till ny Hand of the King. WTF???

Bran the Broken blir kung????? Återigen, vad hände med Jons ARC?? Han skulle döda Night King, NEJ. Han var den rättmätige personen till tronen. D&D "We kinda forgot all this shit"

För helvete, om vi ska snacka om vem som har rätt til tronen i nuläget, om vi exkluderar Jon, då är det GENDRY BARATHEON. D&D "We kinda forgot that Gendry was the legit son of Robert Baratheon". FUCK YOU D&D, FUCK YOU!!!

Ny scen, nu ska lilla rådet ha möte, Tyrion fixar till alla stolar så det ser fint och formellt ut. In kommer Davos, Sam, Brienne och Bronn. Nu ska de vara lite humor igen, och så mycket CRINGE att man får ont i magen. Alla börjar flytta på stolarna och sätta sig lite som de vill, för Bran bryr ju sig inte om formaliteter. Det snackas en massa trams och fjanterier och Bronn tycker det är viktigare att bygga horhus, än att bygga båtar och bostäder. WTF??? FUCK YOU D&D!!!

Bronn: Master of coins. WTF??? För helvete D&D??? Det är ju fullständigt ologiskt och även om det var så att Tyrion fick en hjärnblödning och råkade välja Bronn, så är det inte ens roligt. Bronn är en pengaälskande, horande, spelmissbrukare, hyrsvärd/säljsvärd, som skulle sälja ut sin bästa polare utan att blinka. Ska en sådan person bli ansvarig för kronans ekonomi. WTF??? FUCK YOU D&D

Brienne sitter och blädrar i loggboken och bestämmer sig för att skriva att Jaime var en fantastisk människa. WTF??? D&D "We kinda forgot that Jaime lied to Brienne just to fuck her and then go straight to his sister for one last incest". FUCK YOU D&D!!!

Sam Tarly är nu tydligen självutnämnd Maester, för the Archmaesters lär inte ha untnämnt honom till det, eftersom han stal en jävla massa av deras böcker och utförde förbjuden läkekonst/kirurgi. Han kommer lallandes med en jävla bok som han ger till Tyrion. En bok som maester Ebroses skrivit, om allt skit som hände efter att Robert Baratheon dog. Sam påpekar att han hjälpt till att ge den en fin titel "A Song of Ice and Fire". Okej, varför??? VARFÖR kom Sam och Ebroses fram till att detta var en bra titel??? Vad refererar den till??? Förutom att det är en omage till Georges böcker av samma namn, men detta är inte A Song of Fire and Ice, detta är Game of Thrones.

Jag skulle kunna skriva tio sidor till om allt som var skit med detta avsnitt, men jag pallar inte, jag är helt slut. Jag har vigt åtta år av mitt liv till GoT, jag har njutit av att se Georges karaktärer komma till liv från hans fantastiska böcker och allt jag har kvar nu, är ett tomt hjärta, raseri och besvikelse.

Under säsong sex började jag ana ugglor i mossen, kvaliteten sjönk, mängder av plot-holes och underliga karaktärsvädningar. Jag kunde dock inte ens föreställa mig i min vildaste fantasi att jag skulle bli brutalt dubbelmackad av D&D, i alla mina hål. Lämnad gråtandes och traumatiserad för resten av mitt liv.

Jag döper min historieberättelse till "A Song of Subverted Expectations"