Game of Thrones - S8, E4 - The last of the Starks

07.05.2019 17:46

Jag har aldrig skrivit ett manus, men jag har två polare som är ganska kända manusförfatare och jag vet att manusskrivande följer två enkla steg. 

1. Buildup/Uppbyggnad = När du skapar intrigen för en specifik händelse som ska leda fram till något.

2. Payoff/Belöning = När uppbyggnaden leder fram till en logisk lösning som tillfredställer tittaren/läsaren.

Sen säsong fem så har Weiss och Benioff visat att de inte kan skriva manus, de följer inte mallen. Istället är det mycket buildup som inte leder någonstans, eller massa payoff utan buildup som gör att tittaren inte fattar vad som är sammanhanget och varför något händer.

 

Första sex minuterna av avsnitt 4 är okej, sen går det utför i rasande fart.

I avsnitt tre besegrades Nattkungen efter "hårda" strider och nu i avsnitt fyra ser man effekterna av det hela. Jon slogs mot horder av odöda och ådrog sig enorma skador, ett skrapsår på kindbenet???

Ett antal soldater och arya med livshotande skador efter den hårda striden, sår i pannan och några bulor på soldaterna????? 

Sam var omringad av odöda vid flera tillfällen i förra avsnittet och i en scen såg det ut som om han skulle bli uppäten, men han klarade sig med en bula på kinden.

   

Efter brännandet av alla stupade hjältar ska det firas! Tormund säger att Jon är en ÄKTA man, som är hård som stål som vågar flyga på en drake. Daenerys blir sur som fan, för hon sitter och tänker "Vilka jävla mansgrisar, jag har flygit runt på drakar i flera säsonger. men ni tycker inte att jag är COOL!!!". Sen springer hon iväg och surar.

   

Tormund är ju som ni vet kär i Brienne, men på festen blir han kukblockerad av Jaime, efter det blir han sur och vill gå hem. Kukblockeraren Jaime får äntligen komma (no pun intended) innanför Briennes trosor och kärlekssagan är fullbordad. Jaimes buildup är nu klar, han har gått en lång och hård väg från att vara ett svin, till att visa att även den värsta kan förändras med rätt förutsättningar. PSYCH!!!! Weiss och Benioff svänger på steken, de vill chocka oss, helt utan anledning. Lite senare berätar Jaime för Brienne att han tänker dra tillbaka till Kings Landing och sin älskade syster, för han är ett svin??????? FUCK YOU WEISS och BENIOFF

Sanningens ögonblick, Jon har bestämt sig för att berätta att han är en Targaryen och inte någon random, utan son till Rhaegar. Äntligen är uppbyggnaden klar och man väntar spänt på belöningen, hur ska de reagera??? CUT, gå till annan scen. WTF??? Allvarligt???

Bronn glider runt i Winterfell med ett stort gyllene armborst och letar efter Jaime och Tyrion. Uppenbarligen inte en jävel som bryr sig om den skumma nykomlingen. TADA!! Här är jag, säger Bronn. Upplyser Jaime och Tyrion att Cersei har skickat honom för att döda dem. En scen med klassisk loppisförhandling och efter att Tyrion lovat att Bronn ska få Highgarden om han inte dödar dem, så säger Bronn tack och adjö. Här får ju Jaime ett stort jävla kvitto på att hans syster är ett fucking svin som vill se honom död, trots detta sviker han Brienne och sina egna principer. WTF

Oj jag hittade en massa Direwolfs, SNÄLLA Ned, kan inte jag få behålla en? Många säsonger som Ghost har varit med och hjälpt Jon, men nu är det dags att skicka iväg vargen med Tormund för enligt Jon behöver Ghost mer plats att röra sig på. Jon tittar på Ghost, sen går han iväg och vargen gnäller i bakgrunden. WTF??? Var är min payoff??? 

Är detta vad djurägare gör som älskar sina djur??? 

Vi är i FUCKING the North, skulle det inte finnas tillräcklig plats för Ghost att röra sig där??? 

House Starks sigill är ju en Direwolf, bäst hade varit om han sagt åt Ghost att stanna och beskydda Sansa. NÄÄÄ, Weiss och Benioff väljer att ta bort Ghost på ett meningslöst sätt och de säger senare i en intervju att det kostar studion mycket pengar att göra Ghost med CGI. FUCK YOU Weiss och Benioff, FUCK YOU!!!!!!!!

      

Daenerys bestämmer att alla omedelbart ska förbereda sig för krig, de ska tåga mot Kings Landing NUUUU? Nästa scen så är hon strax utanför Dragonstone med sina två drakar och resten av sin armé, WTF, looking for port to Dragonstone, anyone who can port? I will pay 10 gold, port to Dragonstone PLS!!!!! 

BOOOOOOOOOM, en drake dör, stort spjut från en ballista i magen, vingen och sen rätt i halsen. WTF ÄR DET SOM HÄNDER???? Jaha, det var Euron och hans armada av gigantiska krigsskepp. Vänta nu?? Om man flyger högt upp i luften så har man väldigt bra överblick av sin omgivning och kan se väldigt långt, eller hur!!! Fanboys - "Men de var ju bakom de höga kullarna", I scenen så flyger Daenerys högt över kullarna och borde enkelt ha sett alla skepp, om hon inte hade sett dem, så kan inte Euron skjuta rakt genom sten. 

Weiss, Benioff "Vi är fucking clever, så lätt var det att fixa så att slutstriden blir mer jämn". FUCK YOU Weiss och Benioff. FUCK YOU!!!

Efter att Euron mästerskytten dödat draken, sätter han igång och skjuter sönder Dannys skepp. Oh NO, Missandei är borta, hon har förmodligen blivit tillfångatagen. WTF??? Hon var på samma båt som Grey Worm, de stod för fan bredvid varandra. Han älskar henne mer än livet självt, han skulle aldrig ha simmat iland, innan han säkerställt att Missandei också var i säkerhet. FUCK YOU Weiss och Benioff. FUCK YOU!!!

Missandei är tillfångatagen och vad gör Danny och hennes lilla gäng. De drar till Kings Laanding och radar upp sig utanför porten. Det är massor av ballistor, massor av bågskyttar och en kvinna som gör allt för att vinna (lite rimmande för att lätta upp stämningen). 

Cersei, den mest opålitliga människan i hela Westeros, Danny och Tyrion vet att hon gör vad som än krävs för att vinna, varför i helvete skulle de ställa sig framför porten??? De vet att hon inte bryr sig om hur hon uppfattas av folket och att hon utan tvekan skulle döda dem. Gör Cersei detta? NÄÄ, WTF??? Helt ologiskt. Cersei bryr sig inte hur det skulle uppfattas att gå emot standard protokoll för en parley. Om George skulle avsluta på detta sätt i sina kommande böcker så skulle utan tvekan Cersei skjuta dem rakt av, BANG, klart, jag vann!!!!!

Istället står de och gafflar om massa meningslöst trams, sen dödar Cersei Missandei. WTF??? Varför??? Bara för att amatörsvinen Weiss och Benioff tycker att det skapar innehåll för hur arga Danny och Grey Worm kommer att bli. Cersei är en mästerlögnare, mästermanipulerare och en strateg av yppersta rang. Hon skulle ALDRIG slänga bort ett trumfkort, eller ett "get out of jail free card", bara för att visa att det är hon som bestämmer. 

ALDRIG SÄGER JAG!!! FUCK YOU Weiss och Benioff. FUCK YOU!!!