G.I. JOE: RETALIATION

21.12.2013 19:11

 

Jag gillar att hänga på Kritiker.se och se vad kultureliten samt vissa andra bajsnödiga recensenter skriver om filmer de sett.

För ett tag sedan såg jag en film som var så pinsamt dålig att jag inte ens ville skriva om den, men så när jag kollade Kritiker.se så blev jag full i skratt och kände mig helt enkelt tvingad att skriva om en av världens förmodligen sämsta filmer.

Men först följer en recension av en bajsnödig filmkritiker från en snubbe som heter Janne.
G.I. JOE: RETALIATION (3D) - Fyra i betyg.
Fartfylld action utan en död sekund.
G. I Joes är tillbaka! Och den här gången är det inte bara maskerade superskurkar som Duke (Channing Taum) och Roadblock (Dwayne Johnson) måste kämpa mot.
Efter att ha blivit oskyldigt anklagade av presidenten för att ha förrått sitt land, tar G. I Joes upp jakten på de skyldiga.
De är inte bara ute efter att återupprätta sin heder och att rädda världen, de måste också kämpa för att överleva.

Till uppföljaren av G.I. Joe: the rise of cobra 2009 har de stora kanonerna plockats in och då är det inte bara vapnen som används i filmen som avses.
Channing Tatum som hade hjälterollen i första filmen förpassas åt sidan för att släppa fram Dwayne Johnsons Roadblock och Bruce Willis som General Joe Colton.
De två skådespelarnas karaktärer gör mycket till att G. I Joe:Retaliation känns som mycket mer än bara en uppföljare. Dwayne Johnson tillför både muskler och härlig attityd i överflöd och
Bruce Willis är en mästare på att bara vara cool. Tråkigt nog får den kvinnliga hjälten, Jaye, spelad av Adrianne Pallicki alldeles för lite utrymme.

Att skurkarna är de samma från första filmen, Cobra Commander (Luke Bracey) Storm Shadow, (Byung-hun Lee) och Zartan (Arnold Vosloo), kommer kanske inte som en direkt överraskning. Bra bad guys är vad den här typen av film behöver. Och de här lever mer än väl upp till det konceptet.

För den som gillar action är G .I Joe: Retaliation rena julafton. Den är fartfylld utan en död sekund. Har en för genren bra story, lite torr humor och framför allt otroliga slagsmålsscener. Bland annat en som utkämpas hängande i rep på bergs väggar, hisnande! 3D grafiken är trist nog inget speciell. Det märks att den kommit till i efterhand. G. I Joe: Retaliation klarar sig dock alldeles utmärkt ändå, och får fyra blåslagna filmögon för en riktigt underhållande film.
Recension av Janne Anderberg


Den här Janne är så förbannat bajsnödig och ser mer ut som sångaren i Nordman än som en filmrecensent.
Att han sedan delar ut en fyra till G.I. JOE II är ett enda stort oförklarligt mysterium. Första filmen var ett skämt och hade inte mycket att göra med den tecknade serien som just hette G.I. JOE och sändes på SKY1 under hela 80 och början av 90-talet.

Film nummer två är om möjligt ännu sämre än den första. Visst kan Dwayne Johnson vara smått rolig och underhållande att titta på, men
INTE i G.I. JOE 2. Att sedan Janne beskriver Bruce Willis som en mästare på att vara cool stämmer ju om det hade varit Die Hard I, II eller III. I G.I. JOE 2 ser Willis mest ut som om han håller på att skita på sig av tristess och man ser på stackaren att han djupt ångrar att han ställde upp i denna skitfilm. Visst är det gott om action, men det är inget vi redan sett i tusen andra filmer som är flera miljoner gånger bättre än G.I. JOE 2.
Jag håller dock med Janne om att scenen när de hoppar fram och tillbaka mellan klippväggar hållandes i ett rep är lite småfräck, men det är en scen som man också redan sett i hundratals Hongkongfilmer.

Dialogen är så jävla efterbliven och för tankarna tillbaka till en tid då man var mellan åtta och tio år och lekte krig i skogen och skrek saker som (du är död, jag döda dig, jag sköt dig först, räkna till hundra, granat, anfall, reträtt, fly, arghhhhh). Filmen har haft en budget på 130 miljoner dollar, av denna budget lär ju minst 110 miljoner gått till skådisarna (mest till Dwayne, Willis och Tatum). Så det blir ju bara kvar 20 miljoner till själva produktionen och det fattar ju vem som helst att man inte kan göra en bra film med bara 20 miljoner dollar.

G.I. JOE: RETALIATION är just nu årets kalkon och är ljusår ifrån att få en fyra i betyg, den är många intergalaktiska mil från att ens få en etta i betyg.