Falling Skies

22.12.2013 08:23

Spielberg behöver nog ingen introduktion. Vet man inte vem han är, kan man lika gärna gå och lägga sig.. Men vem fan är Robert Rodat? Tydligen så har Rodat skrivit manuset till Saving Private Ryan, The Patriot och ytterligare ett antal usla skitfilmer. För i ärlighetens namn så finns det väl ingen som tycker att Saving Private Ryan och The Patriot var bra filmer? Okej, vi har alltså superproducenten Steven Spielberg och ett random retard som tillsammans ska göra en fantastisk tv-serie (enligt dem själva).
 

En utomjordisk armada attackerar jorden och slår i princip ut allt. Under de sex månader som gått sedan den första invasionen började, har de få överlevande gått samman utanför storstäderna för att lättare överleva och starta en motståndsrörelse. Varje dag är ett test för överlevnad bland de civila som skyddas av soldater. Nu måste krisen lösas och utomjordingarna ska bekämpas.

Har vi hört den gubben innan?? Jag säger bara V från 1983, uppföljaren V från 1994 och V från 2009. Första avsnittet av Falling Skies (dubbelavsnitt) var rent ut sagt en jävla besvikelse. Det känns som om Spielberg och Rodat the retard tagit alla idéer från tidigare Science fiction serier/filmer och kopierat dem rakt av. Inget eget, inget nytt, inget innovativt utan en blek kopia av V, The War of the Worlds (1953 och 2005), District 9 (2009) plus ytterligare en hel hög serier och filmer.

Det har ju som sagt bara visats två avsnitt, så jag kanske inte ska såga serien totalt än, men det gör jag ändå. Serien är fylld med Science fiction klyschor och massa ologiska händelser som gör att man blir fly förbannad. Avsnitt ett börjar med en mycket kort introduktion om vad som hände för sex månader sen. En röst från ett litet barn (kanske runt tio år eller så) visar teckningar som han gjort, samtidigt som han förklarar vad som skett. En fet jäva alien armada är på väg mot jorden, tack vare de amerikanska satelliterna så får man en liten heads up på att en som sagt jävligt stor flotta med rymdskepp är på väg mot jorden.

Världens ledare sammanträder och bestämmer sig för att inte börja med att dra iväg ett par hundratusen NUKES mot denna stora armada av alien skepp. Istället antar man att dessa aliens är snälla och kommer med all säkerhet att hjälpa mänskligheten att bekämpa svält, sjukdomar, fattigdom och ge oss bättre lösningar på den eviga frågan om förnybart bränsle (har vi hört detta förut?? V och Mars Attacks = Dont run, we are your friends).... Om tusen enorma alien moderskepp är på väg mot oss, då kan vi utan tvekan säga att de inte har fredliga avsikter. När väl världens ointelligenta och korkade ledare inser sitt misstag och bestämmer sig för att agera, vad tror ni händer då? Jo dessa aliens har en galen variant av EMP som påverkar allt elektroniskt över hela jordklotet (dock inte sina egna skepp eller vapen). POFF sa det bara, sen var det över.

Sen landsätter de elaka aliens sina marktrupper och börjar döda alla vuxna, men inte barnen. De tar med sig barnen och skruvar på något konstigt skit på deras ryggas som gör att de blir typ hjärntvättade eller liknande. Utomjordingarna är gråsvarta med sex ben (ser ut som det), ganska små, ungefär som en tjock blobba. Två armar som de ibland har vapen i. Sen har de jävlarna även Mech units (stora robotar) bestyckade med missiler och vad som ser ut att kunna vara en alien gatling gun.

Så nu är det upp till Tom Mason (Noah Wyle, känd från ER aka City Aktuen) att rädda världen, se sliten, ledsen, arg och sammanbiten ut. på en och samma gång. 

Efter premiärens dubbelavsnitt och dess mycket svala mottagande av tittare och recensenter så har tydligen Steven Spielberg sparkat alla manusförfattare för att de har enligt Spielberg inte förstått hans vision. Om man har manusförfattare som arbetar för en, är det då inte Spielbergs uppgift att då och då ta en titt på vad författarna kokar ihop och långt i förväg se till att skiten de skriver inte är skit. Efter Spielbergs uttalanden har jag numera noll respekt för honom, uppenbarligen lider han av störst och bäst komplexet. Att lägga över sitt misslyckande som med-producent på manusförfattarna för att han har varit för lat för att kolla igenom vad de har skrivit om är ju helt idiotiskt.

Uppenbarligen hade även seriens kategorisering blivit felaktig. Tydligen ska Falling Skies inte ha mycket fokus på action utan mest fokus på drama och de olika karaktärerna i serien. Ett Science fiction drama kan bli jävligt bra. Titta bara SGU Stargate Universe som var ett lysande drama som hade spänning, bra intriger, välskrivet manus och bra skådespelare. Om man ska göra ett drama så är det ett måste att serien har ovanstående element, annars faller serien pladask. Falling Skies är inte spännande, dåliga intriger, fruktansvärt manus och majoriteten av skådespelarna är ruskigt dåliga.

Faling Skies är en enorm besvikelse och förtjnar inte mer än en etta i betyg