End of Watch

24.12.2013 15:57

I alla tider har det varit populärt att göra film om poliser som bekämpar brott och gangster. Eller filmer om gangsters som krigar mot polisen.
Vi har även filmer som hyllar den goda polisen som bekämpar den korrupta polisen och vi har filmer om polisinfiltratörer, samt gangsters som infiltrerat polisen.
En stor mängd filmer inom denna genre suger balle fett, men det finns några guldkorn.

Filmer som Dödligt Vapen 1, Snuten I Hollywood 1, Training Day, och Street Kings med flera.Filmen ska anspela på en dokumentärvariant då en av poliserna ständigt filmar sig själv, sin partner och vad som händer under tiden de arbetar.
Jake Gyllenhaal och Michael Peña spelar två coola och stenhårda poliser som har hjärtat på rätt ställe, men kanske inte alltid gör saker enligt regelverket. De arbetar i LA i ett av de tyngst kriminellt belastade distrikten. Mycket gangsters, många mord och en del pang pang.

En dag griper den en mexikansk snubbe som i sin bil har en förgylld Kalasjnikov och en massa narkotika. Någon timma senare är killen frisläppt och de två poliserna undrar vad fan det var som hände. Det tänker nu undersöka saken närmare och beger sig hem till mexikanen. Det visar sig att han sysslar med människohandel och är medlem i någon elak mexar maffia. Maffiabossen blir inte glad och beordrar att de två poliserna ska elimineras snarast. Nu sitter de två i skiten och har ingen aning om vad som komma skall.

Stundtals tyckte jag filmen var ganska bra, rolig dialog och ett rappt foto. Men det finns brister i filmen som gör en lite irriterad då och då, som tur är räddas helheten av ett jävligt bra soundtrack. 

Jag ger två starka G-boys till End of Watch. 
Men om man vill bli nostalgisk så är det ju bara att kolla på Training Day om och om igen, den är ju bara för jävla bra.