After Earth

24.12.2013 15:43

Denna rulle kommer förmodligen att bli framröstad som en av årets sämsta filmer såvida inte något drastiskt inträffar.
Far och son (Smith) deltar i denna action/sci-fi som kostade ungefär 140 miljoner dollar att spela in. I nuläget har After Earth enbart dragit in drygt 65 miljoner dollar och måste därför räknas som årets största flopp inkomstmässigt hitintills.

Vi befinner oss ungefär tusen år in i framtiden och vi människor har flytt till planeten Nova Prime. Detta eftersom underliga och elaka rymdvarelser kom på besök till jorden och droppade ner en massa feta rymdmonster eller rymddjur vars enda syfte var/är att döda människosläktet.
Vi kämpar tappert men håller på att förlorar då plötsligt några forskare kommer fram till att dessa monster kan känna vår rädsla och om man kan kontrollera sin rädsla så kan de inte se oss.
Så man bestämmer sig för att träna soldater som kallas Ghosts eller Rangers. Dessa soldater är totalt orädda och knatar sedan runt med svärdliknande vapen och dödar de elaka rymddjuren en efter en.

Will Smith spelar General Cypher som tydligen är en legend och en vandrande mördarmaskin, iaf när det gäller att döda rymdmonster.
Jaden Smith spelar sonen Kitai som drömmer om att själv bli en Ranger men som misslyckas i Rangerskolan eftersom han är en fegis och inte kan kontrollera sin rädsla.
Nu ska far och son åka iväg på en liten utflykt till en utpost där man tränar Rangers/Ghosts, med sig i skeppet har de ett elakt rymddjur som ska transporteras till utposten så att de nya Rangerserna kan träna på att vara orädda.

Men de kommer inte fram till utposten eftersom skeppet åker rakt in i en meteoritstorm och kraschlandar på planeten jorden som är en klass 1 karantän planet med miljarder elaka djur och insekter som bara vill döda människor.
Vid kraschen bryter Cypher båda sina ben så han är ju inte mycket till nytta. Så nu måste sonen se till att bli en man och det jävligt fort.
Han måste bege sig tio mil genom fientlig skogsterräng för att kunna aktivera en maskin som ska skicka ut ett sos.

Den här filmen är så rutten att jag mår illa i hela kroppen. Varför skulle högteknologiska varelser från rymden komma och droppa en massa monster som inte kan se folk som inte är rädda?
Nu tusen år senare så är det fortfarande krig och dessa Rangers åker runt på olika planeter för att döda dessa djur. Men om det har gått tusen år varför i helvete knatar vi fortfarande runt med svärd?
Kan man inte bara skaffa ett fett lasergevär eller liknande? Verkar mer effektivt.

Självklart så har monstret som fanns på skeppet lyckats ta sig ut och nu blir det slutstrid och stackars Kitai får fett med stryk. Men han gör en Van Dame/Stallone och när allt hopp verkar ute så inser han plötsligt att inte är rädd längre och vips så kan inte monstret se honom och efter det är det godnatt för det stackars rymdodjuret.

Effekterna är inte mycket att hänga i tallen och dialogen är 100% armésnack (Yes Sir, No Sir, Roger, Roger) och Jaden Smiths skådespelartalang lyser med sin frånvaro då det hela tiden känns som han läser innantill när han levererar sina repliker.

Nej, enbart ett trött odjur får After Earth i betyg