Act of Valor

22.12.2013 13:54

De två producenterna och manusförfattaren påstår att Act of Valor är ett krigsdrama med dokumentära och realistiska inslag hämtade från olika uppdrag utförda av amerikanska Navy SEALs. De påstår att filmen beskriver soldaternas liv, deras tvivel, sorg, glädje, drömmar och mardrömmar utifrån ett personligt plan. Detta är ren jävla BULLSHIT.

Jag påstår istället att filmen är en krigsdokumentär med absurda propaganda inslag och patriotism på extremt hög nivå. Filmen glorifierar USA och deras modiga soldater som tar kampen för demokratin och strider för att behålla The american lifestyle. Vidare propagerar filmen för att ALLA muslimer är terrorister, muslimen på ICA, muslimen på Elgiganten, muslimen i din trappuppgång, muslimen på bussen, muslimen på spårvagnen, muslimen på tunnelbana; ja alla muslimer du ser och hör vill inget hellre än att spränga sig själv och alla icke muslimer i luften.

Jag tog mig friheten att kolla upp den ena producenten (Mike McCoy) och det visade sig att den här snubben han älskar soldater och patriotims, så till den grad att han tidigare har gjort två kortfilmer på uppdrag av just Navy SEALs som de sedan använde som rekryteringsfilm. Efter att ha läst detta fattade jag ganska snabbt att McCoy gick Navy SEALs ärende och när McCoy 2011 berätta för Navy SEALs att han hade funderingar på att göra en film om Navy SEALs så ville de genast hoppa på bara de fick rätten att vara med och bestämma på hur utformningen skulle gå till.

McCoy tog i samråd med Navy SEALs beslutet att använda sig av riktiga Navy SEALs som skådespelare eftersom både han och SEALs tyckte att det skulle göra filmen mer autentisk. Helt jävla FEEEEL. Först och främst är det mycket underligt att SEALs föreslog att använda riktiga SEALs soldater då det på Navy SEALs hemsida står att
ALLA SEALs har hemliga identiteter eftersom de sysslar med mycket covert-ops uppdrag. Det kan vara så att de SEALs som användes under inspelningarna var de sämsta SEALs de hade och att de aldrig fick vara med på dessa hemliga uppdrag och då fanns det ingen risk att använda sig av dem. Deras namn finns inte med i sluttexterna men man ser ju deras ansikten hela tiden så det kan ju inte vara så hemligt.

Jag sa också att det var FEEEEEL att använda sig av riktiga SEALs då tanken var att filmen skulle kännas mer autentisk. Jag har ju inte gjort lumpen eller varit ute och krigat men det står klart att SEALs soldater inte kan skådespela för fem öre. De rör sig som stela kylskåp, pratar extremt artikulerat precis som om vi tittare vore efterblivna eller hörselskadade och när det övergår till drama är de så usla att inte ens de sämsta krokodiltårarna skulle övertyga en idiot.


Vad fan handlar filmen om då?
Ett gäng SEALs skickas till Filippinerna för att på bästa maner döda och mörda elaka terrorister som kidnappat en CIA agent. Efter fritagningen av denna agent visar det sig att agenten har information om att fler elaka muslimska terrorister har skaffat sig specialbyggda bombvästar med keramiska små kulor inbakade i västen och eftersom det är keramiska kulor så upptäcks de inte i säkerhetskontroller. WTF säger jag??? Om jag skulle jobba som säkerhetspersonal på flygplatsen och när jag visiterar någon och känner att personen i fråga har en stor jävla väst med kablar och skit på sig så skulle i alla fall jag upptäcka det, det är jag fan övertygad om. Om nu dessa västar skulle klara sig igenom en säkerhetskontroll så är det fan inte mer än rättvist om dessa terrorister lyckas spränga saker i luften.

Efter fritagningen följer en massa olika snabba klipp som enligt McCoy är små utdrag av riktiga SEALs uppdrag i jakten på mer information om dessa terrorister. SEALs soldaterna färdas över hela världen i jakt på information, mördar lite mer här och där och det filmas gärna i slow motion genom soldaternas kameror som de har på hjälmen så att tittaren får en första persons vy över när dessa soldater skjuter diverse terrorister i huvudet samtidigt som de duckar och glider fram igenom igenom fiendens moteld i bästa Max Pain anda användande av bullet time.
Det ska se fräckt och snyggt ut när SEALs dödar och mirakulöst undviker fiendens kulor och granater för det är ju jävligt autentiskt för vi kan ju inte ha en krigsdokumentär som ska användas i rekryterings syfte som innehåller amerikanska soldater som blir sprängda i småbitar.

Många klipp där SEALs killarna stormar in i moskéer och griper
ALLA som är där, de är ju terrorister för fan och ska skickas till Guantánamobasen fort som fan och torteras i demokratins namn så att vi får fram lite hållbar information med substans.

FY FAN säger jag när jag delar ut en kalkon i betyg till denna horribla propagandafilm.