47 Ronin

27.03.2014 15:18
 
47 Ronin utspelar sig i ett feodalt Japan med en fantasy twist. Demoner, monster, drakar, häxor, "magiska" svärd och wire fu är det som ska lyfta filmen.
Efter att ha tittat på olika trailers fick jag en skön känsla, lite gåshud faktiskt. Snyggt, tufft och våldsamt kan man kalla dessa trailers, men problemet är att man ofta blir lurad av trailers och jag lär mig aldrig. En trailer innehåller de absolut bästa klippen från filmen och är den som ska locka oss till bion, DvD uthyraren eller valfri torrentsida.
 
Lord Asano av provinsen Ako och hans samurajer är ute i skogen för att få lite luft och hittar där en skadad liten pojke som senare visar sig vara ett halvblod, en mix mellan en människa och demon.
Denna pojke, Kai (Keanu Reeves) har blivit uppfostrad djupt inne i skogen av en mystisk demonisk ras som är fenomenala krigare, svärdsvingare och vandrande mördarmaskiner.
Kai tröttnar på deras läror och flyr fältet för att istället få bli springpojke åt Lord Asano.
 
I en närliggande provins härskar den onde och psykotiske Lord Akira, han vill härska över hela världen och smider planer för att ta över Ako. En dag kommer Shogun Tsunayoshi på besök till Ako och han har kallat de andra provinserna eftersom de ska vara någon uppvisning i svärdskonst. Det är här den elaka Akira sätter sin plan i verket och till sin hjälp har han en häxa. 
Bla, bla, bla. Kontentan av det hela är att Shogun Tsunayoshi tvingar Asano att ta livet av sig och tilldelar sedan Ako till Akira samt Asanos dotter.
Kai och Asanos dotter är sedan tidigare förälskade och nu blir Kai ledsen och upprörd när hans käresta förs bort.
 
Kai blir såld som slav och måste konstant slåss för sitt liv. En dag dyker en av Asanos gamla samurajer upp för att "frita" Kai och utkräva hämnd på Akira. Precis som titeln förespråkar så handlar det om 47 Ronins (herrelösa samurajer) som nu ska bekämpa hundratals av Akiras soldater.
För att kunna genomföra en sådan heroisk gärning så krävs det lite krut i bössan så att säga. Kai och samurajerna ger sig iväg tillbaka till krigardemonerna som uppfostrade Kai för att be dem om att få "magiska" svärd. Efter diverse menlösa äventyr så börjar då slutstriderna.
 
Jag var så jävla hajpad efter att sett de olika trailrarna, men gissa om jag blev besviken av helheten.
En fasligt osammanhängande sörja, dock en jävligt snygg sörja. Men var är alla tuffa slagsmålen som man blev lovad i trailern? Vad hände med de magiska svärden som enligt Kai skulle vara helt makalösa? Var tog all den fräcka wire fu vägen som glimmade förbi i trailern?
 
Jag har helt enkelt blivit blåst på konfekten. I nuläget är 47 Ronin en box office flopp. 175 miljoner dollares att spela in och hitintills har den bara dragit in drygt 38 miljoner.
 
Det kan inte bli mer än två oslipade samurajsvärd i betyg.